יום שני, 27 בפברואר 2012

איך לאפות פשטדת בצל טעימה?

יום בהיר אחד ישבתי אצל חברתי זוהר ודיברנו על ענייני פרחים מלבד (התחביב האהוב עלינו) ומצאתי אצלה את הספר - "מאפים - לחם, לחמניות פשטידות ועוד", מאת - דנית סלומון
ומצאתי את הפשטידת בצל הנפלאה הזאת, ואני מצרפת את המתכון (עם דגשים ושינויים קלים):

מה צריך?

לבצק:
1/ וחצי כוסות קמח
2 כפות שומשום
1 כפית מלח
100 גרם חמאה
1 ביצה
2-3 כפיות מים קרים

למילית:
15 גרם חמאה
2 כפות שמן
3 - 4 בצלים גדולים
3 ביצים
1 מכל שמנת
2 כפות גבינת פרמזן
(לא היה לי פרמזן ושמנת אז שמתי גבנת שמנת, ושאריות קוטג)
מלח/ פלפל
אגוז מוסקט מגורד 

מה לעשות?
1. להכנת הבצד, שמים קמח, שומשום ומלח במכל מעבד מזון. מוסיפים חמאה חתוכה לקוביותומעבדים בלחיצות קצרות, לתערובת פרורית. מוסיפים ביצים טרופות ומים עד היוצרות כדור, מוציאים ולשים.
2. מרדדים למשטח ומהדקים לדפנות התבנית ומסירים שאריות, ניתן להוסיף את השאריות למרכז. דוקרים קלות את התחתית ומכניסים למקרר ל30 דקות.
3. מוציאים ומניחים על תבנית גדולה, ומכסים בניר אלומיניום, ומכניסים לתנור ב200 מעלות ל15 דק'. מסירים את הכיסוי ומכניסים לעוד כ5-10 דק' נוספות. מוצציאים ומכונים לחום בינוני של 180 מעלות.
4. בזמן האפייה, ממיסים את החמאה עם השמן במחבת גדולה, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שמזהיב. לא חום שרוף..
5. טורפים יחד את הביצים, שמנת, גבינות. מתבלים לפי הטעם. 
6. שופכים על הבצק ומכניסים לתנור לעוד כ45 דק', עד שהמילים מתיצבת ומזהיבה.

בתאבון.






4 תגובות:

  1. נשמע טעים לאללה... אבל זה קיש, לא פשטידה ;)

    השבמחק
    תשובות
    1. הי, תודה על התגובה. זה למעשה כפי שכתבתי על פי ספר מסויים. מה ההבדל בעצם?

      מחק
  2. חייבת לציין שבזכותך התאהבתי בפשטידות!! גם מהפוסט שלך כאן, שנראה מעולה!! וגם מהפשטידת פטריות שהבאת לי לטעום בבית שלך :))

    השבמחק
    תשובות
    1. אני מקווה שאת מקבלת את התשובה :-) אין כמוך, עשית לי את היום עם התגובות המדהימות שלך. אוהבת מלא מלא

      מחק