יום ראשון, 1 ביולי 2012

יש לי גלידה הכי טובה הכי טובה ומשובחה

הכל התחיל כמו הרבה מטעמים מעולים שיוצאים לרבים מהמטבח - מה יש לי במקרר???
מאוד רציתי גלידה ועוד גלידת יוגורט, באחד משיטוטי בסופר קניתי שמניה של היוגורט המתקתק שבתמונה ולא ממש נגעתי בהם, והתאריך שעל הקופסה מסתמן לבוא.. 
חיפשתי וחיפשתי ומצאתי מתכון ממש קל לגלידה בלי מכונה. 
טיפ - רצוי ממש להתחיל את ההכנה מהבוקר כי זה כן לוקח מספר שעות.

מה צריך? 
  • 4 גביעי יוגורט (אפשר מומתק)
  • רבע כוס סוכר
  • 30 מ"ל וודקה (לא מרגישים את הטעם - מטרתה זה שהגלידה לא תהפוך לגוש קרח)
  • חצי כפית תמצית וניל
מה עושים?
  • בונים מבנה של מיכל ומעליו מסננת ובד, שופכים את היוגורט - מכסים ושמים במקרר ל6 שעות.
  • מוצאים ומערבבים עם הסוכר - ניתן בהדרגה עד דרגת הטעם הרצויה - יש לזכור שהמתיקות מופחתת בהקפאה.
  • מניחים לרבע שעה בצד ומוסיפים את הוניל והוודקה.
  • מכניסים למקפיא ומערבבים כל חצי שעה במשך שעתיים - שלוש.
  • לאחר לילה במקפיא ניתן להוציא ולקשט עם מה שבא ליד - אני הכנתי עם אפרסמון ומיפל.
  • בתיאבון.

 
 

 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה