יום שני, 20 בפברואר 2012

קאפ-קייק סגול עם נצנצים

יום חורפי אחד, נסעתי אל חברתי הצלמת -
אירנה סחרוב, אשר מתגוררת בתלמי אליהו שבדרום,
על מנת לעשות את יום עקרות הבית המושלם ולאפות קאפ-קייק. 
אירנה מבעוד מועד דאגה לצבע מאכל סגול וקרם לבן עם נצנצים 
(רשום לאכילה אך עדין זה מחשיד)
וניגשנו למלאכת השחיטות.
אני אציין בזאת שבזמן זה הספיקה אירנה להכין 
לזניה בשר וירקות ואני עוגיות דובי וחיות (שעוד נגיע גם לשם).
היה כיף לא נורמלי.
תודה לאירנה מכל הלב על יום כיף שכזה.
 מתכון לקאפ-קייק על פי שגב:
מה צריך?
300 גרם קמח לבן
15 מ"ל גרם אבקת אפייה -1 כפית מידה של 5 ml 
150 גרם חמאה מומסת
 11/2 תרמיל וניל מפורק מהגרעינים לתוך החמאה ....בשלב ההמסה
240 גרם דבש
6 ביצים שלמות
1/2 1 גביע של שמנת חמוצה
5 כפות גדושות של ריבת חלב
 רגע לפני סיום האפייה.......
2 כפות מי סוכר על חצי כוס מים רותחים חצי כוס סוכר עם כפית קינמון
מברשת למריחת הסוכר
מה עושים?
באם מכינים תבנית משפחתית אז ככה מכינים:  מחממים תנור לחום של 170 מעלות טורבו . 
ממיסים חמאה על אש נמוכה מאוד.
מוסיפים לתהליך דבש ווניל ומערבבים היטב לפירוק הגרעינים.
לאחר מוציאים מהאש ומוסיפים את השמנת חמוצה, מערבבים היטב ומוסיפים את הביצים מערבבים עד לפירוק הביצים בתוך התערובות ומוסיפים את אבקת האפייה ואת הקמח.
מערבבים היטב את הכול עם מטרפה ומניחים בחוץ למשך 10 דקות – שולפים את התרמיל וניל והתערובת מוכנה לעבודה. 
יוצקים את התערובת לתבנית אפייה משוחה בחמאה  בין לבין מזליפים לאורך העוגה את ריבת החלב ככה הבצק יישאר לבן עם שובל של ריבת חלב.
לאחר מכניסים לתנור למשך 35-50 דקות  כשלוש דקות ויותר לפני סיום האפייה מוציאים את העוגה החוצה ומורחים במי סוכר וקינמון. מחזירים לאפייה של חמש עד 10 דקות נוספות ומגישים.
כאשר מכינים בתבניות סיליקון קטנות זמן האפייה מתקצר ל-20 דקות אך תמיד יש לבדוק לפני שמוציאים מהתנור שהעוגה מוכנה מבפנים, ובמקביל לזמן האפייה המתקצר גם הטמפרטורה עולה ל-180 מעלות.

קישור ל"המופע" - המתכון והתוכנית של שגב:
http://reshet.ynet.co.il/Shows/Segev_The_Show/article,7227/
מתכון קל, פשוט וטעים לקרם קאפ-קייק סגול עם נצנצים:
מה צריך?
מיכל שמנת מתוקה
חצי שקית אבקת סוכר/ 3 כפות אבקת פודינג וניל
חבילת גבינת שמנת 
צבע מאכל סגול (או כל צבע רצוי למעשה)
נצנצים למאכל (גם לא חובה)
מה עושים?
מקציפים את השמנת, 
מוסיפים את האבקת סוכר או את האבקת פודינג,
וכשהקצפת סמיכה מוסיפים את חבילת הגבינה וממשיכים לערבל.
מעבירים לצלוחית קטנה ומוסיפים כמה טיפות מהצבע מאכל,
בוחשים ידנית.
(נצנצים על פי הטעם)








אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה