יום שני, 20 בפברואר 2012

עוגת תפוזים ישר מהפרדס


טוב, אז ערכתי כמה ניסיונות חדשים, יש שיצחקו עלי - מה זאת אומרת?
עוגת תפוזים?
זה הכי קל שיש...
ונכון, הם צודקים - זוהי עוגה בחושה, בקלי קלות, אז קדימה שווה לנסות.


אני אשתף בסוד קטן, כשאני אופה אני מחפשת מתכונים קלים להכנה, הכוונה:
מצרכים פשוטים, מידות בכוסות.. כי גם הכוס המודדת לא לגמרי אוביקטיבית, ובעיקרון כמו תמיד
לנצל את מה שיש כבר בבית.


מה צריך?
3 ביצים,
1 כוס סוכר,
2.5 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפיה
1 כוס שמן קנולה
1 ורבע כוס מיץ תפוזים סחוט טבעי (לא לרמות...)
קליפה מגורדת מחצי תפוז

מה עושים?
1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
2. מקציפים ביצים וסוכר במיקסר 10-8 דקות עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה מאוד.
3. מנפים קמח ואבקת אפייה לקערה נפרדת. מנמיכים את מהירות המיקסר, ומוסיפים את תערובת הקמח יחד עם השמן, המיץ וקליפת התפוז, לסירוגין ובהדרגה, על מנת לקבל תערובת חלקה וללא גושים. יוצקים לתבנית משומנת.
4. אופים כ-50 דקות בתבנית עגולה או כ-45 דקות בתבנית אינגליש קייק, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם פירורים לחים.
5. שומרים מחוץ למקרר עד 5 ימים.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה