אז שווה לחשוב על זה שעתיים לפני שרוצים לאכול.
מה צריך?
- 3 כפות גרגירי שומשום
- 2 ורבע כוסות קמח
- 1 כף סוכר
- 2 כפיות (7גרם) שמרים נמסים (יבשים)
- 1 כפית מלח
- 1 גביע שמנת חמוצה 15%
- רבע כוס מים
- 30 גרם חמאה
- 1 ביצה גדולה
- מלמעלה: קצת שומשום
- משמנים היטב את השקעים וזורעים שומשום על הקרקעית.
- מערבבים 1 כוס קמח עם הסוכר, השמרים והמלח בקערה גדולה.
- מערבבים את השמנת החמוצה עם המים בסיר קטן, מוסיפים את החמאה, ומערבבים על אש בינונית עד שהחמאה נמסה.
- יוצקים את תערובת השמנת עם התערובת היבשה וטורפים (ידני או במיקסר).
- מוציאים 2 כפיות מהביצה הטרופה (כדי למרוח בסוף מעל הבצק המוכן) ומוסיפים את יתר הביצה ושארית הקמח.
- יוצקים את הבלילה לשקעים - חצי גובה. כדי שיהיה לו מקום לתפוח ומחכים להתפחה. לי זה לקח שעה וחצי ככה. ולחמם את התנור לאחר שעת התפחה לחום בינוני.
- לאחר התפחה, למרוח את שארית הביצה ולפזר מעל שומשום.
- להכניס לתנור ל20-25 דק', עד שהלחמניות מקבלות גוון חום זהוב.
- מוציאים את הלחמניות מהשקעים ושמים לצינון על רשת קירור (או ישר למרוח ולאכול.. כי אי אפשר להתאפק.
יאא אני אנסה גם להכין תמיד רציתי לדעת להכין לחם :)
השבמחק