יום רביעי, 7 במרץ 2012

איך להכין לחמניות שמנת טעימות ביותר?


תוספת נהדרת לארוחה קלילה וכפית, ויחסית קל להכנה. קצת לוקח זמן להכין אותן,
אז שווה לחשוב על זה שעתיים לפני שרוצים לאכול.


מה צריך?
  • 3 כפות גרגירי שומשום
  • 2 ורבע כוסות קמח
  • 1 כף סוכר
  • 2 כפיות (7גרם) שמרים נמסים (יבשים)
  • 1 כפית מלח
  • 1 גביע שמנת חמוצה 15%
  • רבע כוס מים
  • 30 גרם חמאה 
  • 1 ביצה גדולה
  • מלמעלה: קצת שומשום 
מה לעשות?
  • משמנים היטב את השקעים וזורעים שומשום על הקרקעית.
  • מערבבים 1 כוס קמח עם הסוכר, השמרים והמלח בקערה גדולה.
  • מערבבים את השמנת החמוצה עם המים בסיר קטן, מוסיפים את החמאה, ומערבבים על אש בינונית עד שהחמאה נמסה.
  • יוצקים את תערובת השמנת עם התערובת היבשה וטורפים (ידני או במיקסר).
  • מוציאים 2 כפיות מהביצה הטרופה (כדי למרוח בסוף מעל הבצק המוכן) ומוסיפים את יתר הביצה ושארית הקמח.
  • יוצקים את הבלילה לשקעים - חצי גובה. כדי שיהיה לו מקום לתפוח ומחכים להתפחה. לי זה לקח שעה וחצי ככה. ולחמם את התנור לאחר שעת התפחה לחום בינוני.
  • לאחר התפחה, למרוח את שארית הביצה ולפזר מעל שומשום.
  • להכניס לתנור ל20-25 דק', עד שהלחמניות מקבלות גוון חום זהוב. 
  • מוציאים את הלחמניות מהשקעים ושמים לצינון על רשת קירור (או ישר למרוח ולאכול.. כי אי אפשר להתאפק.

















תגובה 1:

  1. יאא אני אנסה גם להכין תמיד רציתי לדעת להכין לחם :)

    השבמחק